ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ
ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΩΝ, ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙΟΥ
“ΞΕΝΙΟΣ ΔΙΑΣ”

Βουρβουρού, Χαλκιδική
Greek
English
German
Russian

Menu:

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού


Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χρήσιμα τηλέφωνα και Δημόσιες υπηρεσίεςΣύνδεσμοι:

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΥΡΓΑΔΙΚΙΑ
ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ
-----------------
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

 

Ο παραθεριστικός οικισμός

Σήμερα η Βουρβουρού είναι παραθεριστικός οικισμός που υπάγεται στη κοινότητα του Αγίου Νικολάου και διαθέτει ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αναπτυγμένα κατά μήκος της ακτής, δίπλα στο κύμα, τα οποία θα σας προσφέρουν μια άνετη και ήρεμη διαμονή. Για τη διαμονή σας επιλέξτε ένα τουριστικό κατάλυμα και με ορμητήριο το κατάλυμα σας γνωρίστε μία από τις ομορφότερες γωνιές της Ελλάδας.

ΒΟΥΡΒΟΥΡΟΥΕκτός από τα γαλανά νερά και τους θαλασσινούς μεζέδες στις γραφικές ταβέρνες της περιοχής, μία από τις δυνατότητες που προσφέρονται στον επισκέπτη είναι και η βαρκάδα ως το Διάπορο ή τα νησάκια, που βρίσκονται απέναντι ακριβώς από τον οικισμό, όπου θα δείτε τα πιο καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής.

Όσοι πάλι τρέφετε μια ιδιαίτερη προτίμηση στο βουνό, μπορείτε να περπατήσετε τα μονοπάτια του Ίταμου για να απολαύσετε από την κορυφή του, τον μαγευτικό κόλπο της Βουρβουρούς και να διακρίνετε όλη τη Χαλκιδική και το μισό Αιγαίο.

Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε τον οικισμό του διδακτικού προσωπικού του Α.Π.Θ. ο οποίος αποτελεί υπόδειγμα πρότυπου οικισμού με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

. Η Βουρβουρού διαθέτει εστιατόρια, πιτσαρίες, Bar , καφετερίες, Beach Bars , supermarkets , ημερήσιο ελληνικό και ξένο τύπο, είδη λαϊκής τέχνης, ενοικιάσεις αυτοκινήτων ενώ στον Άγιο Νικόλαο (10χλμ.) θα βρείτε Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας, Κέντρο Υγείας, φαρμακεία, ταχυδρομικό γραφείο (ΕΛΤΑ) και ΑΤΜ Τράπεζας.

Για τη περιοχή της Βουρβουρούς υπάρχει τακτική συγκοινωνία με δρομολόγια του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής προς και από τη Θεσσαλονίκη. Δίνεται επίσης η δυνατότητα μεταφοράς του επισκέπτη με TAXI.

Τοπικά αγροτικά προϊόντα: Αγίου Νικολάου και Βουρβουρούς

Παρθένο ελαιόλαδο, καλό κρασί, τσίπουρο, μέλι, ψάρια